Tuesday, May 24, 2011

Isu Royalti Kelantan : Pembohongan Dan Penafian Hak Rakyat Kelantan


Penipuan Dan Pembohongan Najib terhadap isu royalti Kelantan

Daripada Abu Hurairah r.a. berkata, Rasulullah saw. bersabda. “Lagi akan datang kepada manusia tahun-tahun yang tandus (kemarau panjang). Dan pada waktu itu orang yang berdusta dikatakan benar dan orang yang benar dikatakan berdusta. Orang khianat akan disuruh memegang amanah dan orang yang amanah dikatakan pengkhianat. Dan yang berpeluang bercakap hanyalah golongan “Ruwaibidhah”". Sahabat bertanya, “Apakah Ruwaibidhah itu hai Rasulullah?”. Nabi saw. menjawab, “Orang yang kerdil dan sebenarnya hina dan tidak mengerti urusan orang ramai”.

H.R. Ibnu Majah

Keterangan :-


Zaman yang disebutkan tadi adalah zaman ketandusan. Tandus di segi material dan juga tandus di segi pemikiran. Orang yang benar akan diketepikan dan orang yang khianat serta  fasiq akan disanjung dan dibesar-besarkan. Orang yang benar tidak diberikan peluang untuk bercakap. Yang berpeluang bercakap hanyalah peribadi-peribadi yang hina dan sebenarnya tidak tahu bagaimana untuk menyelesaikan masalah-masalah yang dihadapi oleh masyarakat.

Fakta tentang royalti Kelantan (hak rakyat Kelantan)

p/s : aku nak ulas pun tak ada mood....fikir-fikirkan la ye...berfikirlah atas neraca al-Quran dan sunnah bukannya nafsu dunia semata-mata...ingatlah kita akan dihisab atas apa yang kita kerjakan di muka bumi Tuhan ni.


No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...